Sopsortering = en heltidssysselsättning

Jag har varit på sjukt dåligt humör idag, eller det började då jag o Lina skulle åka iväg o kasta massa sopor. Det är ett jäkla meck här med soporna, man måste ha kompost (vilket är jättebra, säger jag inget om), de vanliga soporna måste man ha i speciella sopsäckar, dessa säckar är dyra (som att allt annat i detta landet), dessutom så måste man ha speciella klistermärken på soppåsen, har man inte det klistermärket så tar inte sopgubbarna påsen, dessa klistermärken är svindyra.
Alla andra sorters sopor ska slängas i conteinrar, enkelt kanske du tänker nu? Men nej! Det är inte enkelt här, nej här har man ställt ut alla conteinrar på lite olika ställen i stan, sedan har man en karta i varje hushåll där det står var man ska slänga vad. Så på ett ställe kunde man slänga glas och konservburkar. Kartonger o papp ska slängas på ett Heeeeelt annat ställe, när vi väl kommer dit till kartongconteinerplatsen så står det att man bara kan slänga kartonger mellan kl 12-14, samt 17 o 18...what!? Det slutade med att jag lackade o ställde påsarna brevid glasconteinrarna o sa högt att: "har man ett värdelöst system så får dom skylla sig själva!"
Att sopsortera här är alltså lite som orientering, förutom kompassen... men jag int bitter! ;)
Jag tycker det är JÄTTEbra att man är så noga med sopor, att man ska sortera mm, superbra för miljön! Verkligen! MEN jag undrar varför man inte kan hitta ett enkelt sätt att göra det på? När det är såhär klurigt o tidskrävande att slänga sopor så blir ju resultatet att folk skiter i det eller slarvar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0