Nästan hela laget samlat

Nu är hela laget samlat utom 1 spelare.
Passare: Lina och Aida (Schweiz)
Centrar: Micheli (Brasilien) och Ellen (USA) samt Joana (som inte kommit ännu pga beachvolleyboll)
spikers: Mirjana(serbien), "Belli" (Schweiz, Elena (Schweiz, är 15 år och är så galet bra!), Grit (Tyskland)
Liberos: Jag och Laura (Schweiz)

Ölservering och Marcus på besök

I Lördags skulle vi, VC Kanti Schaffhausen, servera mat och dryck på ett event i stan. Det blev en rolig tillställning med mycket skratt. Jag o Lina hamnade av någon anledning vid ölmaskinen, så vi serverade öl. Det är inte lätt det där, att få lite skum högst upp, men inte för mycket skum för då ser det inte bra ut.. men inte för lite skum heller, för det är inte heller bra. nåja skoj hade vi i alla fall. Och vi hade mycket hjälp av att vi var "de vackra svenskorna" i mångas ögon, gjorde man nåt fel m ölen så blinkade man bara lite extra m ögonen, log och sa att "oops förlåt jag förstår inte språket så bra", haha.
På eftermiddagen kom Marcus på besök hit till Schaffhausen, det var såå skoj att han kom! Hans resa hit hade dock tagit lite längre tid än beräknat.. hm ska bli spännande att se hur det går för mig när jag ska åka och hälsa på honom första gången.
Jag, Marcus, Lina och Benjamin beslöt oss för att gå o käka på stan, av någon anledning hamnade vi på en ganska fin restaurang, där blev det pizza och vin. Det bästa med hela den tillställningen var att kyparen glömde ta betalt för vinet, så det blev mycket billigare än väntat =)
På kvällen skulle hela laget ut, Aida i laget hade fixat bord på Guterhof. Vi 4 bestämde oss för att starta lite fest hemma först, klockan hann dock bli väldigt  mycket väldigt fort,  efter lite fler vinflaskor än beräknat så tog vi oss ner till stan o Guterhof. Det var otroligt  bra ös där, vi dansade gärnet typ hela tiden som vi var där. Jag sammanfattar hela lördagen med "Wassaaabiiii!", det är dock bara roligt för oss som var där. Om jag ska försöka förklara det så kommer det bara låta skittrist. Men om ni vill veta var det kommer så kan ni klicka på denna länken så förstår ni var det kommer från i alla fall. http://www.youtube.com/watch?v=dkHJKakHMpo
Jag tycker det är hysteriskt roligt varenda gång! haha
Sedan blev Söndagen en lugn tillställning, sov till 12, tog oss ner till stan och åt mat och fikade. Sedan åkte min käre vän Marcus hem till sitt tillfälliga hemland.. det blev lite tomt när han åkte. Hoppas att vi kommer kunna ses fler gånger under säsongen. Marcus om du läser detta: tack för en sjukt rolig helg!! Du är en fantastiskt bra vän!! =)

Älskar mitt nya lag!

Det är tur att jag trivs med mitt nya lag, annars hade det varit ännu tyngre att vara ifrån alla nära o kära.
ikväll har vi haft sushikväll, gjort mängder med sushi tillsammans o proppat i oss! Kvällen bjöd på många härliga skratt. Det finns många olika personligheter i laget o tillsammans tror jag vi kommer kunna prestera riktigt bra!
Imorrn är det fest på ett ställe som heter Guterhof. Min käre vän Marcus kommer hit ifrån Italien vilket ska bli så fantastiskt roligt!! Så han tillsammans med mitt lag plus andra vänner till några i laget ska förhoppningsvis ha en fantastiskt rolig kväll i Schaffhausen, eller Schaffhuuuse som Annika säger att att man ska säga :)

Saknar Magnus så sjukt mycket redan!!

I always needed time on my own
I never thought I'd need you there when I cry
And the days feel like years when I'm alone
And the bed where you lie is made up on your side

When you walk away I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too

When you're gone
The words I need to hear to always get me through
The day and make it ok
I miss you

I've never felt this way before
Everything that I do reminds me of you
And the clothes you left, they lie on the floor
And they smell just like you, I love the things that you do

When you walk away I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
And when you're gone
The face I came to know is missing too

And when you're gone
The words I need to hear to always get me through
The day and make it ok
I miss you

We were made for each other
Out here forever
I know we were, yeah

And all I ever wanted was for you to know
Everything I'd do, I'd give my heart and soul
I can hardly breathe I need to feel you here with me, yeah

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
And when you're gone
The face I came to know is missing too

And when you're gone
All the words I need to hear will always get me through
The day and make it ok
I miss you

Utflykt till Zurich - med bil!

Idag har varit en lång och MYCKET händelserik dag!
Jag o Lina fick vår bil igår, så idag efter gymet skulle vi åka till Zurich för att träffa Annika Dommen. Vi tar oss utan några störra problem t Zurich, hittar ett parkeringshus där vi parkerar o går till Bahnhof (tågstationen) för att träffa Annika... efter mycket letande och mycket sms:ande kommer vi fram till att vi hade bestämt träff med Annika där...fast imorrn Torsdag! :(
Så vi gick lite surmulna in mot stan för att äta, hittade mat, blev mätta. Bestämde sedan med Annika att vi skulle komma o hälsa på henne i Möriken istället. Så vi går o hämtar bilen i parkeringshuset, allt går enligt planerna enda tills vi inser att det inte finns en enda skylt i stan som visar något om Autobahn...så vi cirkulerar runt mitt i Zurich, i en bil som inte riktigt ville som jag ville alla gånger (saknar guldklimpen!). Vi irrar runt där i typ en timme...hinner göra ett antal olagliga u-svängar, hinner få några motorstopp osv.
Helt plötsligt dyker en autobahnskylt upp med Bern/Basel på! Thojo det var den vi ville se!!
Så vi tar oss t Möriken med hjälp av Annikas mammas fina vägbeskrivning.
Det var fantastiskt roligt att träffa Annika, och vilket hus dom hade!! =)
SEN ska vi åka hem, klockan var då 16.30, träningen började 18.45, gott om tid!! (trodde vi) Det börjar vid första korsningen då Annikas mamma har sagt att vi ska åka vänster.. då ser vi en skylt till höger där det det står Zurich, så av någon oförklarlig anledning o kanske lite storhetsvansinne så svänger vi höger...DÄR börjar det gå snett!!
Vi hamnar på nån slags landsväg mot zurich... går inte snabbt. Tiden börjar rinna iväg. Vi kommer till bahnhof, kommer upp på den, men hamnar på fel nummer, så börjar åka motorväg mot typ södra Schweiz! Tar oss av den vägen, svänger runt lite, gör några u-svängar till, kommer ut på bahnhof igen, mot zurich, ja rätt!! men NEEEj helt plötsligt svänger den filen som vi är på av mot nåt annat ställe, noooo fel igen! U-svängar, motorstopp, lite fler svängar, tittar på karta, gissar o åker på motorvägen igen. Nu kommer vi äntligen rätt, men klockan har hunnit gå, och det är ENORMA bilköer!!!! My god! Vi insåg tills lut att vi aldrig skulle komma i tid t träningen :( Inte bra! När vi väl kommer till Schaffhausen kör vi fel där också, u-svängar, motorstopp osv..till slut kommer vi rätt. Kommer alltså 35 min sent till trämningen, den kändes sådär. :S
På väg hem efter träningen åker vi fel igen!! Hur är det möjligt?? Tar oss till slut fram till Neuhausen där vi bor..men väl i området så kör jag mot rött!! herregud! Vi är nu HELT slut! Vilken pärs! Fast å andra sidan så har jag nog inte skrattat så mycket på sjukt länge som vi har gjort idag! =) Ett minne för livet, helt klart!
Nu ska jag sova och imorrn blir det INGEN bilkörning!

Badat/flutit i Rhenfloden =)

Alltså idag tog vår amerikanska, Ellen orchard, med mig o Lina på en badtur i Rhenfloden. Hon lärde mig om hur man badar här i Schaffhausen. Tydligen så flyter man längs med floden i en gummibåt, med en badring eller bara av sig självt. Så om man har sitt "camp" på nån brygga längs med floden, så går man iväg med sitt flytredskap upp längs med floden. När man känner att man har kommit tillräckligt långt bort från där man har sitt camp så plumsar man i med sin lilla badring (det hade vi idag) och så flyter man bort till sitt camp - SKITKUL!! Det gick jättefort och det gäller att vara med på när man närmar sig sitt camp, annars flyter  man förbi o får ta nästa stopp.. helst ska man hinna ta sig upp på land innan Rhenfallet kommer ;)

Första veckan i mitt nya hemland

Det har varit en omvälvande första vecka, mycket nya intryck, mycket nya ansikten, mycket nya träningsformer och övningar.
Igår hade jag en välbehövlig skypedejt med Andrea, där man fick sig både ett, två o tre goa asgarv. Igår var nämligen en sådan dag när det slog mig att jag faktiskt ska bo här, att detta är mitt "hem" för flera månader framöver.. fick lite ångest o var lite nerstämd. Konstigt det där.. för jag har inget att vara nedstämd över, jag har det ju jättebra här! Goa lagkamrater, bra träningar, bra boende, bra roommate, supervacker stad mm mm, det är nog bara det där att allt är nytt o främmande.
Ikväll har vi sista träningen för veckan sen är det ledigt hela helgen, vilket behövs. Kan nog bli en liten resa t IKEA kanske =) Och så ska vi nog till Zurich, det ska bli skoj!

Proffs i Schaffhausen!

Nu ska jag försöka börja blogga igen. Det har hänt en del nytt sen sist kan man säga!
Dels så har en hel sommar gått, det var en FANTASTISK sommar med många härliga minnen! Sen har jag och Magnus flyttat ifrån Ängelholm, flyttlasset gick till Linköping där Magnus ska jobba o spela volleyboll. Jag däremot ska inte bo där.. vi gillar tydligen att vara ifrån varandra.. ?
Anledningen till att jag inte ska bo där är för att jag fick ett utlandskontrakt i Schaffhausen, Schweiz!!! Jag ska spela i samma lag som Lina Sundström. Jag är faktiskt här i Schweiz nu, kom hit i söndags efter en veckas semester i Budapest.
Jag orkar inte skriva mer just nu då jag måste sova. men mer om detta äventyr kommer definitivt att ploppa upp här på bloggen här framöver!
Här är några första bilder från min nya hemstad:

RSS 2.0