Halkkörning

Jaha idag har jag då varit iväg på halkkörning. Som jag har oroat mig för denna upplevelse. Alla som jag har pratat med om detta innan, och då menar jag ALLA, sa att det är så sjukt roligt. Jag tvivlade skarpt på det.
Vi skulle åka 3 st + körskoleläraren upp till halmstad för att ha denna halkkörning och vi skulle dela på körningen upp dit och tillbaka. Lotten föll på mig att börja köra och dessutom så fick jag köra hela vägen till halmstad, inte bara halva. Men det var bra träning och det gick faktiskt bra trots att bilen var full av människor.

Väl i halmstad så hade vi teorigenomgång om vad som komma skall. Vi fick se en film om hur "mycket man dör" i olika farter. Vi fick sitta i ett bilsäte och åka på ett nedåtlutande spår, i 7 km/h för att se hur stor kraft det är. Vi fick sitta i en bil som snurrades upp och ner för att se hur läskigt det är att sitta upp och ner i en bil. Vi fick sitta i en bil framför en uppstoppad älg för att se hur stor den är och för att vi ska fatta hur illa ute man är om man krockar med en älg.
Med andra ord; skrämseltaktik!

Sedan begav vi oss ut i bilarna för att testa på svängar i olika farter sam att tvärnita på halt väglag o s v. Tur att man satt själv i bilen så ingen hörde mig, ha ha, några gånger när man tvärnitade och bilen bara snurrade så blev jag lite rädd, så jag skrek typ; "Iiiiiiiiiiiiii" eller "Aaahhhh". Härligt, precis så ska man reagera Lena, bra jobbat! ...NOT!

Jag måste bara berätta om körskoleläraren som guidade oss runt på de olika banorna, han satt i ett skjul och guidade oss via walkie talkie. Han är så löjlig för han ska verkligen skrämma oss, typ när man kom körandes i kurvan och skulle bromsa så gick ju inte det så bra. Då sa han saker som; "Aj aj aj där gick det käpprätt åt skogen Lena, nu lever inte du längre, nu blir det till att snickra ännu en kista och bjuda in dina närmaste till begravningen. Och föräldrarna till barnet som du precis körde på kommer aldrig att förlåta dig och dom kommer leva i sorg resten av livet pga din vårdslöshet i trafiken.." osv. Åter igen skrämseltaktik! Problemet var att jag satt o fnissade åt honom i min bil, inte för att jag inte bryr mig om vad han sa, för det gör jag. Jag har ju tokrespekt för bilkörning och snabba farter osv, men jag fnissade åt hans sätt att säga det på, han låter liksom lite korkad, lite nonchalant och MYCKET SKÅNSK! Ha ha ha.

Sammanfattningsvis en mycket lärorik dag, inte så rolig som alla sa att det skulle vara, men nyttig! Så nu är jag ännu ett steg närmare körkortet, gött!

Stockholm i mitt hjärta

Jaha, i helgen var jag i Stockholm och hälsade på min kära familj. Det är alltid en sån underbar känsla att anlända till tågstationen/flygplatsen och mötas av mina föräldrars värmande famnar! Och så även denna gång, även moster Kerstin var där och mottog mig. Vi gick sedan och käkade en bit mat och sedan begav vi oss hem till Sollentuna.
Väl hemma hos Mamma och pappa så kom Maria dit och fikade, det är alltid så härligt att träffa henne och höra om allt som händer i hennes liv!
Sedan åkte jag hem till Andrea där det vankades god mat som hon hade gjort kvällen till ära, vi hann sitta och snacka en stund innan vi insåg att vi hade sjukt bråttom till bussen. Så med fullproppade magar och ytterkläderna halvt på svaj, slängde vi oss ut från hennes lägenhet för att rusa till bussen. Trots brådskan så fick vi med oss alla de nödvändiga sakerna; chips, godis, coca-cola och självklart SCHLAGERBIBELN! Japp det vankades ju schlagerkväll hemma hos Lovisa och "Falk".
Ja melodifestivalen del 3 bjöd ju på en blandad mix av låtar, allt från BWO iklädda nån slags rymddräkt till Velvet iklädd, först en stooooooooor rosa klänning, sedan några slags rosa mormorstrosor. Vi hejade på EMD och det sköna bandet med det extremt långa artistnamnet, som sjöng "I got you you you you you you you you , i got you you you you"..... osv, skitskön låt!

Sedan på Söndagen så kom Åsa, Tor och lilla goa Daniel hem till oss. Vi tog det lugnt, åt lunch och tittade på när Anders Södergren kom 2:a i skid-VM! En hel del lek med Daniel blev det också, han e så go så man dör!
Efter detta så åkte jag och mamma til sporthallen för att se dammatchen mellan Sollentuna och Katrineholm, det var en skum match. Roligast var att sitta på läktaren och prata med alla trevliga människor, bl a Lina Hedin-sötisvännen var där!

Ja sen idag då så var det hemfärd för lilla Lena, men innan dess hanns det med en lång och härlig fika inne i stan med Andrea, det är så underbart att träffa denna människa som ger mig så mycket glädje och energi! Och för en stund där så glömde jag ju faktiskt bort vad som väntade, flygresa hem SJÄLV! *gulp*.
Pappa följde med mig ut till flygplatsen där vi satt och fikade. Stackars farsgubben, han försökte prata och vara social, men hur lätt är det att prata med ett nervvrak som bara svarar "Mmm" på alla frågor. Tack pappa för att du hade tålmod med mig, hihi.
Flygresan gick över förväntan, fick ett nervsammanbrott precis innan incheckningen, då föll tårarna, men själva flygningen gick bra. Det var egentligen bara under landningen som det var riktigt jobbigt... men vi kom ju ner så det var ju bra. Och ner kommer man ju faktikst alltid med ett flygplan....på det ena sättet eller det andra...
Väl i Ängelholm så insåg jag att  flygbussen inte kommer i anslutning tilk kullaflyg, så jag betsällde en taxi. När jag står där och väntar så kommer fler och fler människor fram och har insett samma sak som jag; det kommer ingen buss. Så vi blir väl ett gäng på 5-6 pers som samåker taxi in till stan, det blev en jättetrevlig resa där vi alla hann säga några ord om oss själva, blev som en kort presentation. Det är sånt jag gillar med att bo i en mindre stad, det är så mycket mer socialt, så mycket mindre stressigt. Jag har insett att jag är en småstadsmänniska, vem hade gissat det för 2 år sedan!?

Vinprovning

Åå vilken härlig kväll det kommer att bli, om en timme kommer Magnus hem, jag längtar så jag håller på att spricka! Sedan blir det after work tillsammans med några i laget på Bahnhof. Sedan ska jag och Magnus hem till Ulf med familj för vinprovning samt god middag. Sara söt kommer också vara där, mysigt!  Har aldrig varit på vinprovning så detta ska bli roligt. Jag kan se framfr mig redan nu hur vi alla sitter där och smakar och säger saker som; "Jag tycker att detta vin har en liten touch av lakrits... men om ma bara går på doften så kan jag ana en viss bittersmak som.... granatäpple". Hihi ja som sagt jag har alrig varit på vinprovning, oftast så tänker jag inte så mycket på exakt vad det smakar när jag dricker vin, jag bara dricker det för att det är gott. :)

Imorgon är det dags för avfärd till Stockholm!! Tjolahopp tjolahej vad skojigt det ska bli! Och idag bokade jag även tillbakaresan hit ner, jag ska FLYGA, SJÄLV! Hjälp, jag kommer ju dö... vad har jag gett mig in på???? Usch!.... Nej nu ska jag inte oroa mig för det redan nu, utan nu ska jag ta en dag i sänder, nej, jag ska t o m ta en timme i sänder och njuta av varje timme, för det kommer att bli många roliga timmar denna helg!

Serievinst

Jaha i onsdags så säkrade vi serievinsten. Jag tror att jag personligen har vunnit serien 4 år i rad nu, det är väl alltid skoj MEN alla som spelar volleyboll i elitserien vet ju att det inte riktigt är det som är det stora målet för säsongen. Visst är det kul att vinna serien och det är en bra fördel i slutspelet, men det är ju SM-guldet man vill åt!! När man har tagit det där sm-guldet en gång så vet man ju hur bra det smakar och hur fanatstiskt roligt det är,så det hade ju varit så skoj att få komma dit igen. Nu är det en lång och mycket tuff väg dit, vi behöver spela på vår topp hela tiden för att ha den chansen.
Det är ju så roligt att slutspelet snart drar igång, som man har längtat, efter alla dessa skitmatcher (ursäkta uttrycket men det är ju sant, usch vad dåliga lag det har varit i år!) så ska det bli roligt att spela massor med matcher med bra kvalitet.




Feeling good

Såg precis videon till Alphabets låt Fascination, jag älskar den låten och nu blev den ännu bättre när jag såg videon. Wow vilken energispridare till video, killen i videon är ju så sprallig så han vet inte vart han ska ta vägen, hihi roligt.

Har varit och gymat idag på morgonen, så härligt att stiga in på friskis och svettis när det knappt är något folk där. Jag älskar att kunna gå runt i min egna värld med musik i öronen och bara fokusera helt på träningen. Efter träningen blev det en liten bastu-stund, härligt.

Pratade precis med Ubbe från bemanningsföretaget som sponsrar oss, han är så snäll. Jag fick massor med komplimanger, han byggde upp mitt självförtroende inför mitt kommande jobb, dom orden satt där dom skulle, så tack Ubbe!

Nu stormar ännu en sjukt bra låt ut från MTV, Coldplay med Viva la vida, det är bara att börja dansa ju! Det är perfekt att lyssna på musik samtidigt som man packar väskan, blir så mycket roligare då. Vi har ju match borta mot falköping idag så det är därför jag packar väskan. Faktiskt så drömde jag om den matchen inatt, vi kom in i frejahallen för att värma upp, bara det att den hallen var sjukt stor, superstora läktare på båda sidor. Läktarna var fyllda med galna falköpingsupporters, hahaha. Det skulle jag vilja se i verkligheten.
Ska bli skoj med match, lite sång i omklädningsrummet, lite dans, lite servemottag, lite defense. Go EVS go!!

Finns det kärlek i rymden?

Den frågan fick jag i ett sms idag av en nära vän? Vilket mysigt drömmande sms sådär mitt på dagen, undrar om han satt och dagdrömde på jobbet när han kom på den frågan.
Men man hoppas ju att det finns kärlek ute i rymden, att det inte bara finns liv på jorden, utan att det finns liv på andra ställen i rymden. Så länge det finns liv så finns det kärlek, det är min filosofi. :)

Idag har det varit fantastiskt vackert väder, kallt och soligt. Sånt väder får det gärna vara oftare, det ger en så mycket energi!

På lördag åker jag hem till min kära familj, ska bli väldigt mysigt, jag längtar!! Jag ska träffa påronen, Kerstin, systra mi och hennes goa familj. Dessutom ska jag klämma in en schlagerkväll med ljuvliga Andrea!! Åå jag blir alldeles sprallig när jag tänke rpå alla härliga människor jag ska träffa. Den enda som kommer saknas mycket är Magnus, min älskling!

Nu blir det dusch och sen käk. Imorrn är det match borta mot falköping, ska väl kunna bli en lätt seger, men vi måste hålla skärpan hela vägen, annars vet man aldrig vad som händer.


Tvåboll

Hur kan tvåboll alltid vara lika roligt? Men varje gång vi gör det så blir alla i laget så taggade! Och oj oj oj vilka dispyter det kan bli alltså, alla är såna tävlingsmänniskor så det känns som vi kan gå över lik för att vinna, men det är skojigt. Efteråt är ju alla vänner igen, hihi.
 Ja just det ja, Tina delar alltid upp oss på olika sätt inför tvåboll, typ Långa och korta eller unga och gamla. Idag blev det behåstorlekar, haha det tyckte jag var skoj. och vi i det "storbystade" gänget vann självklart, ni vet väl vad man brukar säga; Stor byst, stor...vinnarskalle!hi hi.
Vi hade först fys i en timme, sen under bollträningen så var det bra spel men lite seg stämning på nåt vis, då komer Lina me den briljanta idén att vi på vår sida ska vara helt crazy som i GP, bara skrika, dansa och tjoa och tjimma, typ snacka sönder motståndarna, shit vad roligt det blev! Och vad bra spel vi fick igång, härligt med spontana utrop mitt i träningen som t ex "this is the shit!" Lets go fuckers!" och många andra trevliga kommentarer, HAHAHA! Vi har så sjuka kommentarer i laget, skulle man säga nåt sånt till en person utanför voleybollen så skulle denne bli hyffsat förnärmad...

Under uppvärmningen så pratade vi om rumpor, Sara s att jag har en glassformad rumpa(???) hon sa att det var positivt, men jag ser ju bara en glasstrut framför mig och hur har man en rumpa som en strut? Skumt, men hon sa att det är som två runda kulor, hihi. Sara, alltid med de mest klockrena och skumma kommentarerna. I love you bruden!

ja just det ja, igår var det match, mot elverket. Vi ledde första set stort men på nåt skumt sätt så förlorade vi det sättet, det var inte riktigt någon som förstod varför vi förlorade det... men det var ju ett bra Wake up call,
de tre nästkommande seten knep vi, då hade dom inte riktigt någon chans. På onsdag blir det avfärd till Falköping, och i helgen är det spelledigt, då blir det kanske en tur till Danmark med Marta.

Fika med Magnus

Kan en lördagsmorgon börja bättre än att fika med Magnus? Nä det kan den nog inte... Fast det låter kanske konstigt att vi skulle ha gått upp tidigt en lördag för att direkt gå ut och fika.. Så var det inte riktigt. Vi skulle upp tidigt för att gå på ett möte med nyföretagarcentrum, det var ett väldigt bra och givande möte, men oj! Nu dök ännu fler frågor upp i mitt huvud. Det är klurigt det här men det ska nog bli bra till slut.

Efter mötet så skulle Magnus klippa sig, så vi fick lite tid innan det så då tog vi vara på den stunden med lite fika på coffehouse (inne-fikastället här i stan, hihi). Magnus drack capuccino och jag tog en Chai latte, eller som LIsa hade sagt då hon ska låta Stockholmsk; "Asså hallå! Jag vill ha en Chaaaaaiii Latte (med ett något drygt tonläge på rösten, känns så skönt att smålänningarna och skåningarna här nere har så höga tankar om hur vi stockholmare låter, ha ha ha). Men gott var det i alla fall med min Chaaaiii Latte, mmmums!
Nu är Magnus och värmer upp inför sin match, de möter Jomala. Så jag ska snart gå dit och heja gärnet på grabbsen så att de förhopningsvis kan gå hem med en vinst såhär på alla hjärtans dag!
Sedan blir det mysig hjärtansmiddag med Oxfilé, klyftpotatis och rödvin, yummie!!!
Sedan MELODIFESTIVALEN del 2!! Hmmm Magnus är ju inte riktigt lika förtjust i schlager som jag... men jag ska nog kunna göra någon deal där så att jag får se det, hihi.

love love love :)




Min kära syster yster och den norske gutten Tor




bilder


Mina underbara föräldrar!

Andrea och jag i bussen hem efter vårt SM-guld 2007! Vilka minnen!


"Love is in the air, oh oh oh, love is in the air"

Hm, är det tidiga vårkänslor som spirar mån tro? Folk blir kära till höger o vänster, det är ju för härligt. Så det blir mycket kärlekssnack nuföritiden och det är ju alltid trevligt tycker jag.
Och själv är jag såååå kär i min Kära Magnus! Just nu sitter jag och väntar otåligt på att han ska komma hem så vi får hoppa in i varandras famnar igen. Vi ska åka till Erikslund spa och relaxa lite ikväll, mysigt värre! särskilt när det är så kallt ute, då blir det nice att hoppa ner i en varm bubbelpool. :)





Ulf tandläkaren

Alltså jag måste bara berätta lite om en fantastiskt rolig och härlig person; Ulf! Han är vår tandläkare och tillika vår ekonom i klubben. Han är fantastisk. Så fort man träffar honom så blir man glad enda in i själen. Han är som vår lagpappa.
Idag satt jag och Sara och fikade på coffehouse, då traskar Ulf förbi utanför och tittar in på oss och börjar tok-le och vinka! Han kommer in och sen sitter vi och snackar där hur länge som helst.
När han ska gå så säger han;
" Ni är ju så härliga ni två, och ni två tillsammans ger ju så mycket energi, en mörk tjej och en ljus tjej, ni är som...... Kaffe latte!"
HA HA HA vilken rolig kommentar, det blir dagens kommentar! Och den får mig att le, Sara och jag= Kaffe latte!

Livet består av så många val

Ibland kan jag få nippran på alla val man måste göra här i livet! Kan inte någon annan göra alla val åt mig? (haha Andrea detta liknar ju ditt inlägg om val). Men jag kan ju inte annat än instämma, ibland skulle jag vilja att det fanns en person på min axel som kunde göra alla tuffa beslut åt mig, denna personen ska då också veta exakt vad som är bäst för mig, den ska kunna se in i framtiden så att man vet med säkerhet att det valet som görs är det rätta.

Men tyvärr är det ju inte så... man måste ju göra valen själv...

Nu har jag förmodligen ett väldigt roligt jobb på G, detta jobb innebär en del risktagande, det kan bli bra men det skulle kunna bli...inte så bra också. Och innan detta jobb kom upp så var arbetsmarknaden för sjukgymnaster = graven! Fanns inte ett jobb att söka, fick inte ett jobb. Och så NU när jag nästan hade bestämt mig för det här lite risktagande jobbet, så ringer dom från Helsingborgs lasarett och frågar om jag vill ha ett längre vikariat hos dom, med början i mars! Är det inte så typiskt!? Först händer ingenting och sen vips så händer allt på samma gång.
Men idag tror jag att bestämde mig, efter ett samtal med mina kloka föräldrar, samt med kloka magnus, jag ska satsa på det där roliga spännande lite risktagande jobbet! Man får se var det leder, oavsett om det går bra eller om det går dåligt så kommer jag vara en erfarenhet rikare och jag kommer växa av det.

Sen har man ju alltid val i volleybollen, eller mellan volleybollen och privata livet, eller båda två.
Idag skrev t ex Joe ett sms som fick mig glad men som också fick min hjärna att spinna lite extra mycket... tänk att den mannen alltid ska få en att börja fundera över sin volleybollkarriär...

De senaste 5, 6 åren så har ju den stora frågan i slutet av varje säsong alltid varit; Vad ska jag göra nästa säsong? var ska jag spela? och samma visa även denna säsong
Jag har verkligen spelat volleyboll en låååååång tid, ändå så tycker jag att det är lika roligt varje säsong! Jag älskar verkligen sporten och allt som hör till, jag älskar att tillhöra ett lag.
Men någon gång ska man ju sluta, när ska jag göra det då? svårt....

Jag får helt enkelt fortsätta klura på alla frågor ett tag till, förhoppningsvis så löser sig allt med tiden, så slipper jag göra ett val... ;)

Personligheter

Tänk vad olika vi människor är, vi har olika uttrycksätt, olika sätt att visa känslor, vi pratar olika, tycker om olika saker o s v.

Något som fascinerar mig varje dag är hur påverkad man blir av de människor man har runtom sig. Umgås man med folk som är glada så blir man automatiskt glad själv. Och tvärtom när man umgås med sura och bittra människor.

Jag var på biblioteket idag för att låna en bok, boken stod bland psykologiböckerna så jag fastnade ju i alla möjliga böcker som verkade spännande. I en bok läste jag om kritik; "om en person ofta kritiserar eller skapar en konflikt med en annan person, så är detta pga att den personen har dåligt självförtroende. Genom att trycka ned någon annan får man känslan av att man själv är lite bättre". Jag reagerade nog på den meningen bara för att jag har sett mycket av det beteendet på sistone. Jag avskyr det här beteendet, folk som vill känna sig bättre genom att ständigt titta ned på andra och sucka åt handlingar som dessa gör.

Idag när jag var och handlade så stötte jag på en väldigt glad och leende kassörska, bara det lilla mötet fick mig att bli så glad och uppåt! Sådana här männsikor borde man verkligen uppskatta mer, alltså berömma dom för deras härliga inställning och bemötande!

Pratar precis nu med min underbara vän Andrea på msn, hon är en sådan där person som alltid får mig så glad. Hon ler näst intill jämt och har ett sätt som får alla runtomkring henne att bli glada och positiva.

Nu är det snart dags för träning och då ska jag göra mitt bästa för att sprida glädje!

Schlager-tider!! :)

ÄNTLIGEN har melodifestivalen dragit igång igen, det är ju så härligt med allt glitter och glam, alla glada människor och allt skvaller. Det var melodifestivalen som räddade vår resa hem från Lindesberg, efter en så fruktansvärt trist match så behöver man bli uppiggad med lite glada schlagertoner!
Och jag måste säga att det var många bra bidrag för att vara en delfinal. Men de absolut bästa var ju ändå Alcazar med sin tokdiscolåt som man bara ville ställa sig upp och dansa till direkt; "stay the night, oh stay the night., la lal la la and  let me hold you tight  ......", och Emilias sköna gungande souliga låt; "Youre my world, youre my lalalalala..... love love love love, youre my world....". Riktigt grymma låtar.
En låt som väckte mycket känslor var ju caroline af ugglas låt; Snälla, hahaha. Det var nog extra roligt att höra den på radion, när man ej såg henne framför sig, låten började ju med att hon sjöng/kved typ "Åhh snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla.....osv" ett antal ggr. Men udda är roligt tycker jag, och den var sjukt mkt bättre och hade mer feeling än Shirley clamps dötrista låt.
Jag jag kan knappt bärga mig till nästa lördag då det är dags för nya stjärnor att äntra scenen, bl a Måns Zelmerlöf, amy diamond, jennifer brown, markoolio och Lili och Susie!! Kan ju bli hur spännande som helst!

Födelsedagsfest hos Katrin/Chatte

I torsdags var det dags för födelsedagsfest/middag hos Dudarenkos. Hela laget var där inklusive "Jompa". Det var en utsökt god 3-rätters middag och til detta serverades MYCKET vin! Det blev snabbt mycket fnitter runt bordet och samtalsämnena blev mer och mer inriktade på barnförbjudna saker.....
Sedan kom den stora tårtan och till detta ännu mera vin samt champagne. Helt plötsligt komer pappa Dudarenko in med ett gäng härliga peruker som vi alla ivrigt börjar prova. Tänk att lite vin och peruker kan göra en kväll så fantastiskt rolig!! Oj vad vi skrattade och posade framför allas kameror. Detta var en mycket lyckad kväll mitt i den gråa vardagen! Så tack Dudarenkos och tack Chatte för en underbar kväll!

Körkort

Tänk att det ska ta så lång tid att ta körkort. Jag tycker jag bor på Affes (körskolan) nuförtiden. Det är ju så mycket teori som ska göras och så mycket olika moment i körningen som ska gås igenom. Men nu börjar jag ändå se ljuset i tunneln, är inne på motorvägskörning och är nästan klar med all teori.
Om 3 veckor är det dags för halkkörning, alla äsger att det är sååååååå roligt. Jag ser dock ej fram emot det, tycker det verkar väldigt obehagligt att sätta sig i en bil och köra när man vet på förhand att det kommer gå åt skogen.. Nåja det ör ju nåt man måste göra för att få körkortet så det är ju bara att göra (som tina hade sagt).
Det är ganska lustigt att vara 27 o ta körkort, för på körskolan hänger ju enbart alla tonåringar. Jag brukar sällan känna mig gammal men på körskolan gör jag det, jag känner mig sjukt gammal! Ha ha. Och idag satt det några killar framför mig i datorsalen och snackade högt om hur roligt dom hade haft på nån fest. Båda var i målbrottet vilket gjorde att jag hade hysteriskt roligt!
Nu ska jag göra mig i ordning för Katrins födelsedagsfest, ska bli skoj att gå på polskt party, det kan ju aldrig sluta bra! ;)

NEVZA

Wow wow wow vilken rolig turnering vi spelade i helgen!! Finalen av NEVZA, och vi, EVS, var dessutom arrangörer till hela tillställningen.
På fredagen mötte vi Odense, det lag som vi vann över med 3-0 i kvalet till NEVZA-finalen. Men vi var alla inställda på att dom kommer ge betydligt mer motstånd denna gången. Vi fick rätt, det blev en riktig holmgång som gick till 5 set, där var vi dock det bättre laget, tog kommandot direkt och kunde vinna setet och matchen! Skönt att vinna vår första 5-setare för denna säsong!
Sen i Lördags så mötte vi det estniska laget, GMP Olympic Tallinn, vi spelade så sjukt bra! Vi förlorade första set med minsta möjliga marginal och i andra set fullständigt skåpade vi ut dom, 25-10!  Dessvärre kunde vi inte behålla skärpan hela vägen, vi var där även i det tredje, vi hade våra chanser men tog dom inte. Ärligt talat så var jag riktigt j-a förbannad efter den matchen! Vi kunde mycket väl ha vunnit matchen om vi inte hade tappat glöden, man får ju inte direkt något gratis mot dessa lag så man måste vara på tå hela vägen... men men.
I söndags mötte vi då finskorna, LP Viesti, dom var före turnerningen tippade att vinna hela turneringen. Vi spelade så sjukt jämt med dom i de första två seten, även här hade vi riktigt stora chanser att knipa setet, men vi tar dom inte, det är lite frustrerande. Vi förlorar båda de första seten med 24-26. Dom hade några riktiga monster i sitt lag, bl a en Karen Cope-look a like fast med mycket mer koll, my god vad hon bankade boll!
Det enda jag känner efter den här underbart roliga turneringen är; Tänk om elitserien kunde hålla den här klassen! Shit vad skoj det hade varit. Tyvärr är det inte så och kommer nog aldrig bli.

sammanfattning

Hm, kanske var blogg inget för mig... jag har ju inte skrivit sedan Oktober. Men ibland så rinner tiden bara iväg, så nu sitter jag i alla fall här igen och känner att det finns så mycket jag kan skriva om. Men var börjar man? det har ju hänt en del sen oktober. Jag får tänka månadsvis helt enkelt, ska skriva om minst en händelse/månad.

I November åkte vi(laget) till Odense i Danmark för att spela NM, Nordiska klubbmästerskapen. Det var en fantastiskt rolig resa, vi bodde bra, vi försökte lära oss danska(utan vidare framgång), vi tittade på filmer och framförallt; vi spelade riktigt bra volleyboll! Vårt spel gick på räls och vi vann turneringen, vilket betydde att vi gick vidare till finalen av NEVZA!! Den finalen arrangerade vi nu i helgen som precis har varit.(men detta berättar jag om senare).

I November hann det dessutom bli en utlandsresa. Min mamma och min moster fyllde 60 år och deras dröm var att få bjuda hela familjen till Madeira. Så den 11 November satte vi oss på ett flygplan ner till dit. Det var en fantastisk vecka med mycket bad och sol, god mat, kortspel, lek med Daniel, utflykter med häpnadsväckande stora vackra vyer och mycket mycket mer. Jag är så glad att jag följde med på denna resa och inte valde volleybollen före, som jag alltid har gjort annars.

Jag och Magnus hade också en inflyttningsfest i November, det var en sjukt rolig fest, väldigt mycket blandat roligt folk och mycket dans i vardagsrummet. Lite städning hanns det med också då Sara var i farten med sitt rödvin... Men det är härligt, nu har jag och Magnus för evigt ett minne av dig Sara, hihi.

I December var det mycket julmys som stod på schemat såklart, bakning, pynt, julsång, mys med både Magnus familj och med min familj. Denna julen så kom Magnus och mina föräldrar ner hit till oss, det var faktiskt skönt att vi slapp flänga runt den här gången. Vi spelade spel, åt god mat, gjorde utflykt till havet/stranden, gjorde utflykt hem till Andrea och hennes härliga familj, i Harplinge, och mycket mycket mer.

Januari 2009 började toppen med ett  GP-GULD!!!! Och vad som gjorde den vinsten ännu goare var att det var Örebro som stod på andra sidan nätet och fick sig en knäpp på näsan, alltid lika gött! Det var en oerhört rolig turnering på alla sätt! Förutom att det var roliga matcher att spela, så fick jag chansen att kramas mycket med underbara Andrea, snacka med Joe (som jag verkligen saknar), se våra junior-grabbar spöa Falkenberg i J-GPfinalen, busringa till halva Sollentuna på fredagsnatten tillsammans med Lina och Minni, träffa mina kära föräldrar och mycket mycket mer!

3 dagar efter GP så var det dags för oss att på nytt åka upp till Katrineholm för att spela seriematch mot dom. Det blev en rolig tillställning med många och långa hårda bolldueller. Ett av seten vann vi med 38-36!! Det har jag aldrig varit med om tidigare, någon gång ska ju va den första!
Sedan kom Sollet på besök ner till oss för match, det blev enkel 3-0 vinst för oss och efteråt fick jag krama och trösta Andrea som inte var så glad just då..

Vi hade en spelledig helg och då åkte jag hem till underbara Stockholm för att hänga med min härliga familj. Det blev precis en så bra helg som jag hade hoppats på. Det blev mycket lek med världens bästa lilla pojke, Daniel. Jag fick denna helgen också se med egna ögon hur stor mage min syster har fått, hon och Tor ska få en ny liten knodd i Mars, spännande! Jag tror det är en riktigt livlig liten krabat, för det är MYCKET rörelse i hennes mage, ibland kunde man se på flera meters avstånd hur magen liksom rörde sig från sida till sida.

Ja det här är lite av det som har hänt sedan sist jag skrev. Nu ska jag snart ha körlektion, undrar vad vi ska träna på idag. Ha det gött allesamans!

RSS 2.0